Gràcies a que a CPP col·laborem diferents professionals de la psiquiatria i la psicologia, amb una formació molt diversa, podem atendre a nens, adolescents i adults amb una àmplia diversitat de problemes

Transtorns de l'aprenentatge i dèficit d'atenció

Els Trastorns de l’Aprenentatge impliquen una dificultat persistent per adquirir habilitats bàsiques com la lectura, l’escriptura o el càlcul.  

 

El Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDA-H) és un trastorn  d'origen neurobiològic crònic de caràcter hereditari i que es pot manifestar en totes les edats de la persona.

 

Els símptomes característics són el dèficit d’atenció, la impulsivitat i la hiperactivitat motriu.

Hombre joven en terapia

Trastorns emocionals i conductuals

En totes les etapes vitals de la persona poden aparèixer dificultats en la gestió de les emocions o de la conducta,  derivant en problemes en el dia a dia.

 

És important detectar de forma precoç aquestes dificultats per evitar repercussions majors en la funcionalitat de la persona i oferir una intervenció adequada a la sintomatologia que mostra el pacient.

Mindfulness

Mindfulness significa "consciència plena" o "atenció plena"

Mindfulness és la consciència que sorgeix de posar atenció de forma intencional a l'experiència tal i com és en el moment present, sense jutjar-la, sense reaccionar a l'experiència.

"Kabat-Zinn"

Pareja Meditando

Tractaments

L’orientació terapèutica del centre és cognitiu-conductual.

 

Les propostes d’intervenció que es realitzen estan basades en l’evidència científica.

 

En funció del motiu de consulta i de les dificultats detectades en cada cas s’ofereix el servei de reeducacions psicopedagògiques, teràpia psicològica o tractament farmacològic.

 

En el cas dels infants i joves, també duen a terme coordinacions amb les escoles i es treballen pautes amb les famílies per millorar l’adaptació del menor.

Maestra y niños en la biblioteca

Serveis per a professionals

Des de CPP s’ofereixen serveis a altres professionals basats en:

·Serveis de reeducacions psicopedagògiques.

·Cursos dirigits a psicòlegs i educadors.

.Observació i registre en l'àmbit escolar

. Exploracions escolars.

Grupo de apoyo